2 rapphöns, plockade och urtagna, spara inkråmet
Ca 150 g baconskivor eller späck
2 stora salviablad
Smör att bryna i
1½ dl hönsbuljong
1½ dl vitt vin
5 färska salviablad, hackade

Fyllning

2 skivor dagsgammalt vitt bröd i tärningar
Inkråmet från rapphönsen, finhackat
1 schalottenlök, finhackade
6 medelstora färska salviablad, hackade
Smör att steka i
Drygt ½ dl hönsbuljong
Salt och nymalen svartpeppar

 

1.    Fräs brödtärningarna, inkråmet, lök och salviahack i smör.
2.    Tillsätt buljongen.
3.    Smaka av med salt och peppar.
4.    Fyll rapphönsen.
5.    Linda om baconskivorna eller späcket.
6.    Lägg ett salviablad på varje fågel och bind upp med steksnöre.
7.    Smält smör i en stekgryta.
8.    Bryn rapphönsen runt om.
9.    Häll buljong och vin i grytan.
10.  Lägg i några färska hackade salviablad.
11.  På med locket och låt fåglarna bräsera på medelvärme, ca 20 minuter.
12.  Vänd dem i halvtid.
13.  Servera med den silade skyn, gärna på djup tallrik.
14.  
15.  
16.  
17.  
18.  

 

 

Fylld rapphöna
2 portioner