4 halvliters kartonger jordgubbar
4 halvliters kartonger med hallon, vinbär, blåbär
4 gelatinblad
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
3 msk strösocker
4 dl torrt vitt mousserande vin,
väl kylt

 

1.    Fördela bären i portionsformar och ställ dem i kylen.
2.    Lägg gelatinbladen i blöt ett par minuter.
3.    Häll fläderblomssaften i en glasskål, lägg i 2 msk socker.
4.    Kör det i mikron 1/2 min.
5.    Krama ut gelatinet och rör ner det.
6.    Ta fram fruktformarna.
7.    Häll vinet i saften, fördela den sen i fruktformarna.
8.    Jobba snabbt.
9.    Tryck ner de bär som flyter upp.
10.  Låt stelna 1 tim. i kylen.
11.  Doppa varje form i hett vatten och stjälp upp på ett fat.
12.  Servera ev. med crème fraiche.

 

 

Gelé med sommarbär och mousserande vin
12 - 15 portioner