4 skivor sockerkaka
ca ½ liter vaniljglass
4 konserverade persikohalvor

MARÄNG

3 äggvitor
4 msk socker
1 nypa salt

GARNITYR

paserade persikor
färska bär

 

1.    Skär glasse i lika stora bitar som sockerkakan.
2.    Lägg dom ovanpå sockerkaksskivorna.
3.    Ställ in i frysen.
4.    Vispa äggvitorna till hårt skum.
5.    Tillsätt sockret o saltet lite i taget.
6.    Häll ner massan i en spritspåse.
7.    Ta ut glassen ur frysen.
8.    Lägg en persiko halva ovanpå.
9.    Spritsa marängen vackert runt om så det täcker.
10.  Ställ in i ugnen i 250 grader.
11.  ca 4-5 minuter så marängen får färg.
12.  Servera med paserade persikor och bär.

 

 

Glace au four
4 portioner