4 äpplen eller päron
2 gelantinblad
1 vaniljstång
5 dl grädde
3 msk socker
3 dl rödvin
1 1/2 dl socker
1 kanelstång

 

1.    Lägg gelantinbladen i kallt vatten.
2.    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
3.    Häll grädde och frön i en kastrull och koka upp med sockret 3 msk.
4.    Koka ihop under vispning ca 10 minuter.
5.    Lägg i de urkramade gelantinbladen och låt dem smälta i blandningen.
6.    Häll i portionsformar och ställ kallt i ca 3 timmar.
7.    Koka upp rödvin, socker och kanel.
8.    Skala och dela frukten i halvor.
9.    Koka dem ca 10 minuter i lagen, låt dem svalna däri.
10.  Servera puddingen med frukten skurna i skivor.

 

 

Gräddpudding
4 portioner