1 liter jordgubbar
4 kiwi
2 apelsiner
ca 20 blå druvor

Marinad

pressad saft av 2 apelsiner
3 msk apelsinlikör

Gratinering

2 dl vispgrädde
3 äggulor
ev socker

Garnering

Florsocker

 

1.    Rensa jordgubbarna.
2.    Skala kiwin.
3.    Skiva jorgubbar och kiwi.
4.    Skala apelsinerna med en vass kniv.
5.    Skär loss hinnfria klyftor.
6.    Dela och kärna ur druvorna.
7.    Lägg frukt och bär i en skål.
8.    Bland samman marinaden och häll den över.
9.    Låt stå kallt ett par timmar.
10.  Sila av marinaden i en kastrull.
11.  Koka ihop tills hälften återstår.
12.  Häll i grädden.
13.  Vispa i gulorna.
14.  Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar.
15.  Smaksätt ev med socker.
16.  Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar.
17.  Häll såsen över.
18.  Gratinera i ugn vid 250ºC eller under grillelementet 2-3 min.
19.  Sikta över florsocker och servera genast.

 

 

Gratinerad fruktsallad
4 portioner