12- 16 havskräftor

Kryddsmör
100-150 g smör
1 finhackad schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk dragon, torkad o blandad med timjan, oregano
1 tsk curry
1 msk mango chutney
1 msk citronsaft
1 äggula
lite salt, ev.

 

1.    Dela havskräftorna på längden.
2.    Rensa bort magsäcken o tarmen i kräftstjärten
3.    Kör alla ingredienserna till kryddsmöret i en mixer eller matberedare.
4.    Lägg ner kräfthalvorna i en ugnsfast form ev täckt med ugnsfolie.
5.    Fördela kryddsmöret över kräftköttet o gratinera i ugn ca 5 minuter.
6.    Servera med vitt bröd.
7.    Man kan också göra kryddsmör på kokt, kall fänkål.
8.    Som du kör i mixer tillsammans med smör, persilja, vitlök, lite salt o peppar.
9.    Smaksätt med torr vermouth.

 

 

Gratinerade Havskräftor
4 portioner