400 g färsk grön sparris
1-2 höns eller grönsksbuljongtärningar
6 dl vatten
1 dl vitt vin
2-3 dl grädde
salt, peppar

Garnityr
vispad grädde
sparris knoppar
4 tsk löjrom

 

1.    Skala ev sparrisen och skär den i bitar.
2.    Koka den mjuk i saltat vatten.
3.    Ta upp med hålslev.
4.    Lägg i matberedaren med lite kokvatten.
5.    Kör till slät puré.
6.    Häll ner i stor gryta.
7.    Tillsätt buljongtärning, vatten och vin.
8.    Koka ihop och tillsätt grädden lite i taget.
9.    Sjud till lagom simmighet.
10.  smaka av med salt och peppar.
11.  Häll upp soppan i varma tallrikar.
12.  Garnera med grädde och löjrom.
13.  Servera genast.

 

 

Gönsparrissoppa med löjrom
4 portioner