6 små päron
1 vaniljstång
4 dl vatten
1 krm grönkaramellfärg
3 dl socker
1 dl grön Chartreuse
1 l pistaschglass

 

1.    Skala pärona men låt skaften vara kvar.
2.    Dela vaniljstången på längden och skrapa ner kärnorna i en kastrull.
3.    Häll i vattnet,karamellfärg,socker och likör.
4.    Rör om.
5.    Koka upp.
6.    Lägg ner pärona och koka dem lagom mjuka.
7.    Ska finnas lite spänst kvar.
8.    Ta upp pärona och låt lagen kallna.
9.    Lägg tillbaka pärona i den kalla lagen.
10.  Låt dem ta smak i ca 2 dygn.
11.  Mät upp 5 dl av lagen.
12.  Koka ihop den tills 2 dl återstår.
13.  Låt lagen bli kall.
14.  Forma glasskulor med en varm sked.
15.  Lägg upp på tallrik.
16.  Placera päronen brevid.
17.  Häll på lite av lagen.

 

 

Gröna päron med pistashglass
6 portioner