6 st äggvitor
31/4 dl socker
3 msk kakao pulver
1 tsk balsamvinäger
50 g block choklad,finhhackad

FYLLNING

5 dl vispgrädde
500 g hallon

 

1.    Värm ugnen till 180 grader.
2.    Klä en plåt med bakplåtspapper.
3.    Vispa äggvitorna tills de börjar bilda toppar.
4.    Tillsätt sockret.
5.    Lite i taget under forsatt vispning tills marängen är styv och glansig.
6.    Häll ned den siktade kakaon och den hackade chokladen.
7.    Tillsätt också vinägern.
8.    Vänd ned tills chokladen har blandat sig helt med smeten
9.    Bred ut smeten i en cirkel på plåten.
10.  Stryk den jämn ställ in i ugnen.
11.  Sänk tempen till 125 grader
12.  Grädda i ca 1 timma och 15 minuter.
13.  Stäng av ugnen och öppna luckan.
14.  Låt plåten stå kvar tills den kallnat.
15.  Stjälp upp på ett fat.
16.  Vispa grädden luftig och bred över.
17.  Lägg på hallonen och servera.

 

 

Hallon pavlova
4 - 6 portioner