3 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk potatismjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

FYLLNING

2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
200 g hallon

GARNERING

100 gram choklad
1 msk smör

 

1.    Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2.    Blanda ner potatismjöl, kakao och bakpulver.
3.    Klä en långpanna med bakplåtspapper.
4.    Fördela smeten jämt i den.
5.    Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 5 minuter.
6.    Strö socker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan där.
7.    Ta bort pappret som sitter fast på kakan.
8.    Låt kakan svalna övertäckt.
9.    Vispa grädden styv, tillsätt creme fraiche och rör till smidig kräm.
10.  Fördela den på kakan och strö på hallonen.
11.  Rulla ihop kakan från långsidan, låt pappret sitta kvar.
12.  Låt kakan vila minst 5 minuter.
13.  Smält chokladen i vattenbad och rör ner smöret.
14.  Ringla över rulltårtan, skär upp servera.

 

 

Hallonrulltårta
12 - 15 bitar