75 g hallonpuré (passerade hallon),
räkna med 100 g frysta
märg av 0.25 vaniljstång
2 äggulor
1 tsk maizena

60 g mörk choklad (kakaohalt 60-70%)
3 äggvitor
20 g socker
1/2 tsk saft av pressad citron
75 g hallon, frysta
1 msk florsocker

 

1.    Smörj 4 st espressokoppar med margarin och strö med socker.
2.    Var mycket noggrann så att hela kopparna blir väl smorda.
3.    Placera de smorda kopparna på en plåt.
4.    Sätt ugnen på 190°C.
5.    Vispa ihop hallonpuré, 1/4 vaniljstång, äggula och maizena i en kastrull.
6.    Finhacka chokladen och lägg den i en skål.
7.    Vispa äggvitorna och sockret till marängmassa.
8.    Koka hallonkrämen under ständig omrörning.
9.    Krämen ska koka upp ordentligt.
10.  Tag kastrullen från värmen.
11.  Slå hallonkrämen i skålen med den finhackade chokladen och rör om.
12.  Blanda därefter ner 1/3 del av den vispade marängen.
13.  OBS! Rör ihop den varma smeten till en jämn massa.
14.  Vänd försiktigt ner den resterande marängsmeten.
15.  Fyll de välsmorda kopparna med den färdiga sufflésmeten.
16.  Ställ plåten med kopparna i ugnen och grädda suffléerna i 190°C ca 6-8 min.
17.  Ta ut plåten och placera kopparna på kaffefat.
18.  Passera de frysta hallonen till en sås.
19.  Servera kopparna direkt med lite hallonsås.

 

 

Varm hallon & chokladsufflé
4 portioner