1 hare (ca. 2 kg)
2 morötter
6 svartrötter
10 st fasta potatisar
1 litet knippe persilja
8 st. nejlikor
2 msk mörk cacao
200g smör eller margarin
2 citroner
1 spetskålshuvud
lite timjan
2-3 klyftor vitlök
1 dl socker
2 dl grädde
viltfond
salt, peppar

 

1.    Bena ur haren och bryn köttet snabbt.
2.    Lägg sedan in i 120 graders ugn.
3.    Till köttet har en innertemperatur på 55 o C, ca. 15 min.
4.    Skiva potatis, morötter och svartrötter i stavar.
5.    Bryn dem snabbt i stekpanna.
6.    Lägg på lite timjan och vitlöksklyftor.
7.    Sätt in dem i ugnen på 175 grader.
8.    Bryn socker.
9.    Tillsätt därefter citronskal, nejlikor, saften av citronen samt fond.
10.  Reducera ca. 10 min.
11.  Sila såsen.
12.  Vispa ner smör och smaka av med kakao samt salt och peppar.
13.  Fräs spetskålen, tillsätt grädde, potatis och smaka av med persilja.

 

 

Hare med chokladsås
4 - 5 portioner