4-5 harfiléer
2 msk smör
1-1½ salt
2 krm peppar
4-5 krossade enbär
ca 100 g kantareller på burk

Sås
sky från stekningen
1½ msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
1 krm soja
1½ msk ädelost
2-3 tsk svart vinbärsgelé
2 krm rosmarin

 

1.    Bryn de lättinade harfiléerna i matfettet runt om.
2.    Krydda dem med salt och peppar och låt de krossade enbären få steka med.
3.    Efterstek på svag värme i ca 10 minuter.
4.    Ta upp filéerna och fräs ur stekpannan med spadet från kantarellerna.
5.    Sila skyn och häll över den i en kastrull.
6.    Blanda mjölet med lite av grädden till en klimpfri redning.
7.    Häll den samt resten av grädden i kastrullen med skyn.
8.    Rör om och låt koka.
9.    Smaksätt såsen med soja och runda av den med ädelost och gelé.
10.  Krydda med rosmarin.
11.  Fräs kantarellerna i lite matfett.
12.  Lägg upp dem brevid filéerna, som skurits i tjocka skivor på snedden.
13.  Servera med pressad potatis, gelé och syltade tomater.

 

 

Harfilé med ädelostssås
4 portioner