1 Hare
2 morötter
2 palsternackor
2 gula lökar
½ selleri
1 knippe bladpersilja
8 nejlikor
2 msk kakao
200g smör
2 citroner
1 spetskål
10 fasta potatisar
6 svartrötter
lite timjan
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 dl socker
2 dl grädde

 

1.    Bena ur haren.
2.    Skär sedan ner resten.
3.    Bryn det i ugn på ca. 180 grader tills det fått gyllene färg.
4.    Skär rotfrukterna i mindre bitar.
5.    Lägg benen i en kastrull tillsammans med rotfrukterna, även persiljestjälkar.
6.    Koka upp och skumma.
7.    Låt fonden sjuda, tillsätt timjan och lagerblad samt peppar.
8.    Låt koka i ca. 5 timmar.
9.    Bryn köttet i stekpanna.
10.  Stek i 100 graders ugnsvärme tills köttet når en innetemperatur på 50 grader.
11.  Rosta potatis i panna,
12.  Lägg in i ugn på 175 grader tillsammans med svartrötterna.
13.  Lägg socker i en stekpanna och karamellisera det.
14.  Tillsätt sedan citronskal, nejlikor, citrosaften, lite av den färdiga fonden. Blanda sedan ned smör och smaka av med kakao.
15.  Fräs spetskål och tillsätt grädde, potatis och smaka av med persilja.

 

 

Harstek
4 portioner