1 hare på ca 1½ kg
2 msk vetemjöl
salt, vitpeppar
olivolja
smör
100 gram fett fläsk, skuret i tärningar och förvällt
4 hackade scharlottenlökar
1 bouquet garni
1½ dl torrt vitt vin
1½ dl hönsbuljong
1 tsk Dijonsenap
1 tsk engelsk senap (torr)
3 dl vispgrädde

 

1.    Stycka haren i portionsbitar.
2.    Rulla bitarna i saltat mjöl.
3.    Stek med fläsket tills de är väl brynta i olivolja och smör.
4.    Tillsätt den hackade löken och boquet garni.
5.    Fukta med vin och hönsbuljong.
6.    Täck över med lock och stek sakta tills haren är mör.
7.    Torka av köttet, lägg i bitarna i en värmd skål och håll den varm.
8.    Skumma fettet av såsen.
9.    Blanda senapssorterna väl med grädde och häll ner i såsen.
10.  Smaka av.
11.  Tillsätt eventuellt lite mer av senap, salt och peppar.
12.  Lägg ner köttet, låt det bli genomhett och servera.
13.  Till haren serveras smörspenat med rosmarin.
14.  Smält smör i en tjockbottnad kastrull.
15.  Tillsätt spenaten (ca 7 dl fryst baldspenat)
16.  Värm detta på mycket svag värme. Rör ibland.
17.  Strö över smulad rosmarin.
18.  Salta och peppra.
19.  Lägg lock på kastrullen och låt det sakta sjuda 10- 15 minuter.
20.  Skaka kastrullen då och då.

 

 

Harstek med senap
4 portioner