5 dl durumvetemjöl
3 st ägg
1 tsk salt
2 msk olivolja

 

1.    Vispa ihop ägg, salt och olivolja.
2.    Häll upp mjölet på diskbänk.
3.    Gör en kraterliknande grop i mjölet och häll i äggblandningen.
4.    Arbeta in mjölet och knåda sedan degen väl, den ska bli elastisk.
5.    Täck över degen och låt den ligga i kylskåpet minst 30 min.
6.    Ta sedan fram degen och skär den i 4 lika delar.
7.    Forma degen ett antal gånger i pastamaskin.
8.    Låt gärna pastan torka en stund innan den kokas.
9.    Koka upp vatten och salt.
10.  Lägg i den formade pastan och koka i cirka 2-3 minuter.
11.  Prova så att pastan fortfarande har lite tuggmotstånd, dvs är al dente.

 

 

Hemlagad pasta
4 port