1 kg kanin
2 msk smör eller margarin
1 tsk salt
8-10 st. stek- eller pärllök
1 grön paprika
400g hela burktomater
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 ½ tsk paprikapulver
1 - 1 ½ tsk curry
1/2 msk saft av pressad citron

 

1.    Tina kaninen om den är fryst. Skär den i portionsbitar.
2.    Värm en stekpanna med matfett.
3.    Bryn köttet i omgångar i ej för varm panna.
4.    Så att köttet får fin färg på alla sidor.
5.    Lägg ner i en gryta.
6.    Salta och peppra.
7.    Ansa, skala och skär lök och paprika i strimlor.
8.    Bryn dem lätt i matfett i stekpannan.
9.    Lägg över i grytan.
10.  Häll på tomater och 2/3 av grädden.
11.  Bräsera köttet i 30 minuter eller tills det känns mört.
12.  Skaka ihop resten av grädden med vetemjöl och red av spadet.
13.  Koka ytterligare några minuter.
14.  Samka av såsen med paprikapulver, curry och citronsaft.

 

 

Het kaningryta
4 portioner