1 tunt skivad purjo
2 - 3 tsk curry
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk paprikapulver
50 g smal kryddig ölkorv i skivor
1 burk kokosmjölk, 400 ml
6 dl fiskbuljong
500 g wokgrönsaker
2 cm fint riven ingefära
250 g skalade räkor
saft från 1 citron
smör
salt, peppar

 

1.    Fräs löken mjuk i smör, curry, chilipulver och paprikapulver.
2.    Tillsätt korven och låt den steka med ett par minuter.
3.    Späd med kokosmjölk och buljong.
4.    Låt koka upp och tillsätt grönsakerna.
5.    Krydda med salt och peppar, tillsätt ingefäran.
6.    Låt puttra ihop i några minuter tills grönskerna mjuknat.
7.    Smaka av med citronsaft och ev kryddor.
8.    Tillsätt räkorna och låt det bli genomvarmt.

 

 

Het räksoppa med curry
4 portioner