600 gram hjortinnanlår
ca 100 gram torkade trattkantareller
salt och vitpeppar
1-2 msk smör

Potatis- och jordärtskockstrudel:

4 bakpotatisar
400 gram jordärtskockor
1 msk smör
vatten & salt
2 ark filodeg
1 msk smör

 

1.    Sätt ugnen på 90 grader.
2.    Kör de torkade kantarellerna till pulver i mixer.
3.    Blanda med salt och peppar och klappa in hjortinnanlåret i blandningen.
4.    Hetta upp en panna.
5.    Bryn hastigt innanlåret runt om.
6.    Lägg det i en liten långpanna.
7.    Stick in en köttermometer
8.    Stek tills innertempraturen är 57 grader.
9.    Ta ut köttet, vira in det i folie.
10.  Låt det vila en kort stund.
11.  Sätt ugnen på 200 grader.
12.  Skala och skiva potatisen tunt.
13.  Skölj den i kallt vatten i ett durkslag och låt den rinna av.
14.  Lägg skivorna i en oljad ugnsfast form
15.  Baka dem mitt i ugnen tills de är nästan mjuka.
16.  Skala och dela jordärtskockorna i mindre bitar.
17.  Koka dem mjuka i lite saltat vatten med 1 msk smör.
18.  Häll av det mesta av kokvattnet.
19.  Mixa dem sedan till mos med lite vätska och smör.
20.  eller kör i matberedaren med stålkniven.
21.  Varva potatisskivor med jordärtskockspuré till en lång rulle.
22.  Pensla med smält smör på två ark filodeg.
23.  Lägg dem i den smorda formen sidan mot varandra.
24.  Rulla in potatisrullen i degen.
25.  Lägg dem med skarven neråt på bakplåtspapper på en plåt.
26.  När rätten skall serveras gräddas potatisrullen i 175 grader varm ugn.
27.  Pensla med smör tills degen är spröd och gyllengul.

 

 

Kantarellbakat hjortinnanlår
4 portioner