800 g hjortfärs
2 stjälkar blekselleri
2 msk vatten
salt och malen vitpeppar
smör till stekning

Rödvinssky:
4 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 msk psylliumfrön

Till servering:
blandad sallad
sparris
tomat

 

1.    Lägg färsen i en stor bunke.
2.    Ansa och hacka sellerin och rör ner i färsen med vatten, salt och peppar.
3.    Stek en provbulle av färsen och justera kryddningen.
4.    Forma avlånga järpar av färsen med vattenskäöljda händer.
5.    Stek järparna på medelvärme i smör.
6.    De ska ha fin färg runt om och vara genomstekta till en innertemperatur på 70. Håll järparna varma.
7.    Häll köttbuljongen i en kastrull.
8.    Häll på 2 dl rött vin.
9.    Koka upp.
10.  Tillsätt psylliumfröna.
11.  Låt koka utan lock tills hälften av vätskan återstår.
12.  Slå skyn över järparna före servering.
13.  Servra med sallad, sparris och tomat.

 

 

Hjortfärsjärpar
4 portioner