1 kg hjortstek i kuber
1 gul lök
3 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja eller smör
1 dl tomatpuré
0,5 liter rödvin
Cirka 1 liter vatten
1 msk torkad timjan eller några kvistar färsk
2 msk socker
Salt och vitpeppar

 

1.    Skala och hacka lök och vitlök grovt.
2.    Fräs i olivoljan eller smöret.
3.    Tillsätt köttet.
4.    Stek i tio minuter.
5.    Rör om då och då.
6.    Tillsätt tomatpurén och fortsätt att steka i några minuter.
7.    Tillsätt rödvin, socker och timjan.
8.    Smaka av med salt och vitpeppar.
9.    Låt koka in.
10.  Spä sedan med vatten allt eftersom grytan kokar ner.
11.  Koka i 2-3 timmar.
12.  Smaka på köttet om det är mört.

 

 

Hjortgryta
6 portioner