4 bitar av hjortinnanlår à 160 gram
200 gr karljohansvamp
5 msk smör
2 äggulor
200 gr philadelfia cream cheese
färska pasta-plattor
5 dl viltfond
1 dl svart vinbärsgelé
5 msk smör till sås
1 kvist timjan
1 lagerblad
1 vitlöksklyfta

 

1.    Cannellonin
2.    Fräs tärnad svamp i 3 msk smör, salta och peppra, kyl.
3.    Mixa med 2 gulor och creamcheese.
4.    Rulla in färsen i de förkokta pastaplattorna.
5.    Värm i försiktigt i ugn 80 grader eller ånga i ångkokare.
6.    Köttet
7.    Salta och peppra köttet.
8.    Stek i 2 msk smör runtom, cirka 12 minuter på medelhög temperatur.
9.    Kom bara ihåg att inte översteka hjortköttet.
10.  Koka upp viltfond med vitlök, timjan, lagerblad.
11.  När fonden reducerat till hälften.
12.  Tillsätt gelén samt smöret under omrörning.
13.  Smaka av och sila.

 

 

Hjortinnanlår med svampcannelloni
4 portioner