4 medaljonger av innanlår (á 125-150 g)

ÄPPELSALSA
2 schalottenlökar
30 g färsk ingefära
2 röda chili
3 gröna äpplen
2 msk smör
80 g farinsocker
2½ dl vitt vin
2 msk russin
1 lagerblad

SELLERIPURÉ
500 g rotselleri
4 potatisar
2 dl grädde
2 msk smör
mjölk

 

1.    Finhacka schalottenlöken.
2.    Skala ingefäran och riv den.
3.    Dela chilin och kärna ur den, strimla.
4.    Skala äpplena, ta ur kärnhuset, dela i fyra delar, skär i 1 cm stora tärningar.
5.    Fräs löken i smör.
6.    Tillsätt äppeltärningarna och strö över med sockret.
7.    Häll på vitt vin.
8.    Låt det sjuda och tillsätt russin, lagerblad, ingefära och chili.
9.    Låt koka på svag värme.
10.  Häll av merparten av vätskan.
11.  Vispa ned smöret i vätskan så att du får en smörsås.
12.  Skala rotsellerin och potatisen, grovtärna.
13.  Koka i mjölk i ca 20 min.
14.  De ska vara ordentligt mjuka.
15.  Häll av mjölken men spara den.
16.  Mixa grönsakerna med lite av mjölken.
17.  Tillsätt grädden och smöret och smaka av med salt och peppar.
18.  Skulle moset vara för tjockt, späd med lite av mjölken.
19.  Stek medaljongerna.
20.  Lägg lite sås i botten på tallriken.
21.  Lägg på de stekta medaljongerna och toppa med äppelsalsa.
22.  Servera med selleripuré.

 

 

Hjortmedaljong med äppelsalsa
4 portioner