4 ST GELANTINBLAD
3 DL VISPGRÄDDE
1 ST ÄGG
1/2 DL SOCKER
1,5 DL HJORTRONSYLT
40 G MANDELSPÅN

 

1.    LÄGG GELATINBLADEN I KALLT VATTEN CA 5 MINUTER.
2.    VISPA GRÄDDEN.
3.    VISPA ÄGG OCH SOCKER PORÖST.
4.    RÖR NER DET I DEN VISPADE GRÄDDEN.
5.    BLANDA I SYLTEN.
6.    KRAMA UR GELANTINET.
7.    SMÄLT DEM FÖRSIKYIGT PÅ SVAG VÄRME.
8.    RÖR NER DET DROPP VIS I MOUSSEN
9.    VISPA HELA TIDEN.
10.  STÄLL DEN ATT STELNA I KYLEN NÅGRA TIMMAR.
11.  SKEDA UPP MED STOR SKED.
12.  GAENERA MED MANDELN.

 

 

Hjortronmousse
4 portioner