Digitivebotten med hasselnötter
1 msk nerhackade hasselnötter
100 g smör
400g digistivekex

4 dl Philladefiaost
3 st ägg
2 dl socker

4 dl hjortron
4 dl vatten
2 dl socker
2 blad gelatin

 

1.    Mixa digestivekexen.
2.    Smält samtidigt smöret och häll det på kexen samt nötterna.
3.    Lägg ut det tunt i formar.
4.    Baka av det på 175 grader i 5-6 min tills botten är brunaktig.
5.    Mixa philadelfiaosten med socker och äggen.
6.    Häll smeten i formar.
7.    Baka det i ugnen tills det är stannat ca 25 min på 130 grader!
8.    Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
9.    Koka upp hjortron, socker, vatten och passera genom en sil.
10.  Koka hjortronvätskan så det blir 2 dl kvar.
11.  Blanda med gelatinet.
12.  När cheescacken är klar tas den ur ugnen och avkyls.
13.  Häll över gelen och ställ kallt.
14.  Värm kanterna på formen och tryck upp kakan genom formen och servera.

 

 

Hjortroncheescake
8 - 10 bitar