800 g hjortfilé
8 baconskivor
malen vitpeppar
smör till stekning

Ädelostsås:
4 dl crème fraiche
1 dl kycklingbuljong
80 g ädelost
malen vitpeppar

Ugnsbakade rotfrukter:
3 morötter
2 palsternackor
30 g rotselleri
3 potatisar
1 röd paprika
1 rödlök
salt och malen vitpeppar
malen svartpeppar
2 tsk torkad timjan
150 g feta
15 svarta oliver
2 msk olivolja

Till servering:
tandpetare
kokt broccoli

 

1.    Börja med att förbereda rotfrukterna.
2.    Värm ugnen till 225°.
3.    Skala morot, palsternacka, rotselleri och potatis.
4.    Skär rotfrukterna i mindre bitar.
5.    Smörj en ugnssäker form och lägg i rotfrukterna.
6.    Ringla olivoljan. Baka i ugnen i ca 15 minuter.
7.    Skala löken och skär den grovt.
8.    Ansa paprikan och tärna den grovt.
9.    Lägg löken och paprikan ovanpå rotfrukterna.
10.  Krydda med salt, peppar och timjan.
11.  Baka i ytterligare 10 minuter.
12.  Skär fetaosten i tärningar.
13.  Lägg på fetaosten och baka i 5 minuter.
14.  Osten ska bara bli varm och mjuk.
15.  Strö över svarta oliver före servering.
16.  Blanda samman créme fraiche och ädelost i en kastrull.
17.  Smula ner ädelosten.
18.  Koka upp och sänk värmen till svag värme.
19.  Rör om och låt osten smälta ordentligt.
20.  Krydda med vitpeppar.
21.  Skär köttet i 8 skivor.
22.  Linda en baconskiva runt varje bit och fäst med tandpetare.
23.  Krydda med vitpeppar.
24.  Bryn köttet hastigt i smör.
25.  Lägg skivorna i en smord ugnssäker form.
26.  Låt köttet steka färdigt i ugnen i ca 10 minuter.
27.  Servera med sås, rotfrukter och kokt broccoli.

 

 

Hjorttournedos (GI )
4 portioner