2 kokta humrar
½ spansk pepparfrukt
1 krm salt

PRESSGURKA

½ dl ättikssprit
1 dl strösocker
2 dl vatten
1 krm salt
1 gurka
2 msk finhackad dill

 

1.    Koka upp ättikssprit, socker, vatten och salt, låt kallna.
2.    Tvätta, skala och kärna ur gurkan, spar skal och kärnor.
3.    Skär gurkan i ½ cm stora tärningar.
4.    Lägg ner dom med dillen i lagen låt stå 1 timma.
5.    Kärna ur och finhacka pepparfrukten.
6.    Mixa gurkskal, gurkkärnor och salt.
7.    Tillsätt ev några msk vatten, sila och blanda i pepparfrukten.
8.    Ta ur hummerköttet.
9.    Dela stjärtarna så det blir ½ stjärt och 1 klo till vaje portion.
10.  Lägg gurkan i mitten på en tallrik, skeda över dressingen.
11.  Toppa med hummern.

 

 

Hummer med pressgurka
4 portioner