2 st schalottenlökar
1/2 purjolök
2 stjälkar blekselleri
2 msk smör
6 dl fiskbuljong
saften av en halv citron
2 msk mjöl
5 dl mjölk
300 g lax
2 krm muskot
1/2 tsk malen ingefära
salt peppar
1/2 dl finhackad dill

 

1.    Skala och finhacka löken.
2.    Skölj purjon och selleri.
3.    Finhacka purjo och selleri.
4.    Fräs i smör i en kastrull.
5.    Späd med buljong och citrosaft.
6.    Rör ut mjölet i lite av mjölken tillsätt redningen och mjölk.
7.    Skär fisken i tunna skivor.
8.    Lägg dem i soppan.
9.    koka på svag värme 3-5 min.
10.  Smaksätt med muskott ingefära, salt och peppar.
11.  Låt få ett uppkok.
12.  Garnera med dill.

 

 

Ingefärsdoftande laxsoppa
4 portioner