6 päron ganska fasta
1 vaniljstång
4 dl vatten
1 dl socker
saft av en halv citron

björnbärssås
400 g björnbär
2 msk florsocker
saft av 1 citron

 

1.    Skala pärona men behåll stjälken.
2.    Halvera vaniljstången på längden.
3.    Skrapa ur fröna.
4.    Blanda vatten, socker, vaniljkorn, vaniljstång och citronsaft i en kastrull.
5.    Lägg i pärona.
6.    Låt sjuda 5-10 min.
7.    ska vara nästan mjuka.
8.    Låt päronen svalna i lagen.
9.    Koka upp björnbär, florsocker och citronsaft.
10.  Sjud några minuter.
11.  Låt svalna.
12.  Ställ päronen på deserttallrikar.
13.  Häll såsen runt om kring.

 

 

Inkokta päron med björnbär
6 portioner