200 g rabarber
4 msk socker

kanelparfait

1ägg
1 äggula
110 g socker
2dl grädde
malen kanel

 

1.    Skär rabarbern i 6 cm bitat
2.    Lägg dom i en vid bunke.
3.    Slå sockret över.
4.    Låt stå tills dom släpper vätska.
5.    Häll allt i en kastrull.
6.    Koka upp ordentligt.
7.    Ställ att svalna.
8.    Lägg ägg, gula och socker i en kastrull.
9.    Vispa på svag värme tills det blir krämigt.
10.  Ta bort från plattan.
11.  Fortsätt vispa tills smeten börjar svalna.
12.  Tillsätt kanel efter smak.
13.  Vispa grädden lätt.
14.  Vänd ner grädden i smeten.
15.  Häll upp i form.
16.  Ställ i frysen minst sex timmar.
17.  Lägg upp parfaiten på tallrikar.
18.  Lägg rabarbern ovanpå.
19.  Strila lite av såsen runt.

 

 

Inkokta rabarber med kanelparfait
6 portioner