1 kg kanin i portionsbitar
2-3 msk vetemjöl
1 msk smör eller margarin
1-2 tsk finstött rosmarin

Sås
4 st. sardeller
2-3 st vitlöksklyftor
1 dl vitvinsvinäger

 

1.    Vänd kaninbitarna i vetemjöl.
2.    Värm en stekpanna med matfett.
3.    Bryn köttet i omgångar tills det har fin färg på alla sidor.
4.    Lägg över bitarna i en gryta.
5.    Salta och krydda med nymald peppar och rosmarin.
6.    Mosa sardeller och vitlök i en mortel eller skål till en pasta.
7.    Rör ut pastan med vinägern.
8.    Låt koka upp i en kastrull.
9.    Häll såsen över kaninbitarna i grytan.
10.  Bräsera köttet på svag värme under lock 20-30 minuter.
11.  Eller tills köttet är mört.
12.  Späd med vatten om det ser allt för torrt ut.

 

 

Italiensk kaningryta
4 portioner