600 g vilt gytbitar
1 finhackad purjolök
1 brk krossad ananas 227 g
1-2 kanelstänger
salt, kött och grillkrydda
1 dl grädde
1 tsk rödvinsvinäger
300 g blöt lagda murklor
mazena

 

1.    Bryn purjon i en gryta.
2.    Bryn köttet i en stek panna och krydda det med salt och grillkryddan.
3.    Häll ananassen i grytan.
4.    Häll på en brk vatten.
5.    Lägg i det brynta köttet.
6.    Lägg i kanelstängerna.
7.    Tillsätt vinägern.
8.    Låt puttra på svag värme i ca 20 minuter.
9.    Smaka av och ta ev upp kanelstängerna.
10.  Tillsätt grädden.
11.  Låt puttra ca 20 minuter till.
12.  Smaka av och red grytan med mazenan.
13.  Servera med ris och lök och tomatsallad.

 

 

Julviltgryta med kanel och murklor
4 portioner