3 dl vetemjöl, (180 g)
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula
Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt
Garnering:
lingon
1 msk florsocker

 

1.    Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa.
2.    Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
3.    Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
4.    Låt vila i kylen ca 30 minuter.
5.    Sätt ugnen på 200°.
6.    Vispa ägg och socker pösigt.
7.    Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
8.    Grädda på nedersta falsen ca 40 min. Låt kakan kallna.
9.    Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.

 

 

Kanel och Lingonkaka
12-14 bitar