ca 800 gr kängurustek
500 gr kärnfria vindruvor utan skal
100 gram hackada skållade mandlar
1/2 liter creme fraiche
1,5 dl vitt vin
50 gram smör

 

1.    Smält smöret i en liten såspanna.
2.    Bryn köttet på alla sidor.
3.    Krydda med salt och peppar efter eget tycke.
4.    Häll över vinet och låt småkoka i 20 minuter innan det skivas.
5.    Under tiden börja förbereda såsen.
6.    Lägg i vindruvorna och mandeln i pannan låt koka ihop i 2 minuter.
7.    Häll över creme fraichen och låt koka upp.
8.    Rör i pannan tills såsen tjocknar.
9.    Krydda med salt och peppar.
10.  Arrangera skivor av kött på varje tallrik.
11.  Tillsammans med små nykokta potatisar.
12.  Skeda över såsen.
13.  Servera med en sallad av hackad färsk selleri, mandel, apelsinbitar.

 

 

Känguru med druvsås
4 portioner