750 gr kängurfilé eller stek
2 kiwifrukter
12 dadlar färska
100 gr cashew nötter
1 dessertsked med kiwi chutney eller kiwipureé
25 ml buljong
grädde
salt och peppar

 

1.    Krydda kängurun med salt och peppar.
2.    Stek köttet tills det är medium genomstekt.
3.    Under tiden hacka 50 gram av nötterna och fyra dadlar fint.
4.    Ta köttet ur pannan och håll det varmt.
5.    Sätt de hackade nötterna och dadlarna i stekpannan.
6.    De bör bli lätt bruna innan man häller i buljongen och kiwi chutneyn.
7.    Låt allt koka ihop och avsluta med en skvätt grädde.
8.    Låt såsen täcka tallriken.
9.    Arrangera köttet i skivor över såsen.
10.  Garnera med några skivor kiwi, dadlar och nötter.
11.  Detta passar mycket bra till nykokt potatis.

 

 

Känguru med kiwi dadlar o nötter
4 portioner