600 gr kängurufilé
2 mangofrukter
50 gr kokosflingor
2 dl kokosmjölk
2 dl mörk buljong
150 gr smör
1 sked med farinsocker
en nypa kanel
salt and peppar

 

1.    Skala mangofrukterna och skär fina strimlor.
2.    Stek dem al dente i smöret.
3.    Ta av dem från spisen men håll dem varma.
4.    Krydda och stek sedan köttet som även ska varmhållas.
5.    Kyl av pannan med stekskyn med kokosmjölken och buljongen.
6.    Krydda igen efter eget tycke.
7.    Låt såsen reducera till hälften och avsluta med lite smör.
8.    Slutligen karamellisera mangon med lite socker.
9.    Arrangera en bädd av mango på tallriken.
10.  Lägg upp tunna skivor av köttet ovanpå.
11.  Skeda över såsen på köttet.
12.  Strö slutligen över riven kokos som fått grillas lite i en torr stekpanna.

 

 

Kängurufilé med mango och kokos
4 portioner