1 kanin, styckad i 8-10 bitar
salt och peppar
olivolja till stekning
2 msk vitt vin
Till grytan:
1 grovt hackad gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1-2 dl vitt vin
lite rosmarin
3 skalade paprikor
8 krossade färska tomater
(eller 1 burk avrunna tomater)
salt och peppar efter smak

 

1.    Bryn kaninen i en stekpanna.
2.    Hetta upp olivoljan i en ler gryta (eller gjutjärnsgryta).
3.    Lägg i lök och vitlök i bitar och låt puttra en stund.
4.    Lägg över de brynta kanin bitarna undan för undan till ler grytan.
5.    Skvätt över lite vitt vin och låt grytan stå på medelvärme.
6.    Skölj ur stekpannan med ett par matskedar av det vita vinet.
7.    Häll det över kanin bitarna.
8.    Salta och peppra.
9.    Låt stå på svag värme och puttra ca 40 minuter.
10.  Under tiden lägg paprikorna i ugn 225 grader, tills de är lätt sotade runt om.
11.  Låt dem svalna.
12.  Skalet är nu lätt att avlägsna.
13.  Skär paprikorna i strimlor och lägg dem i grytan.
14.  Tillsätt tomaterna och en kvist rosmarin.
15.  Låt grytan fortsätta att småputtra på medelvärme, rör om då och då.
16.  Späd med mer vin om så behövs.
17.  Servera kaninen direkt ur grytan som sätts mitt på bordet.
18.  Ett gott bröd, kokt potatis eller pasta passar bra till.

 

 

Kanin i gryta
4 portioner