1 kg kaninfilé
1 burk hela tomater 400 g
1 knippe persilja
3 msk margarin
1 hackad stor gul lök
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 msk konc. viltfond
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kryddnejlika
Saft av en citron
Salt och peppar

 

1.    Låt tomaterna rinna av och spara spadet.
2.    Dela tomaterna i grova bitar.
3.    Ta bladen av persiljestjälkarna och hacka dem.
4.    Mjukfräs löken i ca 1½ msk margarin i en gryta utan att den tar färg.
5.    Låt tomatpurén fräsa med på slutet.
6.    Tillsätt tomater, spad, tomatpuré, vatten, fond, kanel, nejlika, citronsaft, persiljestjälkar, salt och peppar.
7.    Pressa i vitlöksklyftorna.
8.    Låt blandningen koka upp.
9.    Bryn kaninfiléerna runt om i resten av margarinet i en stekpanna.
10.  Lägg över dem i grytan och låt det koka upp.
11.  Lägg på ett lock och låt det småkoka ca 35 minuter.
12.  Ta bort persiljestjälkarna och blanda ner den hackade persiljan i grytan.
13.  Servera med nykokt pasta blandad med riven eller hyvlad parmesan.

 

 

Kanin på grekiskt vis
4 portioner