4 kaninfiléer (á ca 150 g)
ca 100g vattenkrasse
1 st. (litet) rosésalladshuvud
½ st. (litet) salladskål
150g haricots verts
1 msk olja
salt, peppar
½ dl vitt vin
1 dl creme fraiche
1-2 msk balsamvinäger
några stänk tabasco

 

1.    Skölj krasse och salladsblad och låt dem rinna av väl.
2.    Koka bönorna krispigt mjuka i lättsaltat vatten.
3.    Hetta upp olja i en stekpanna.
4.    Bryn filéerna runt om med salt peppar.
5.    Låt dem eftersteka på svag värme ca 10 minuter.
6.    Ta upp dem och linda in dem i folie.
7.    Skölj ur stekpannan med det vita vinet.
8.    Låt det svalna och rör ner skyn i creme fraiche.
9.    Smaksätt med balsamvinäger och ev. några stänk tabasco.
10.  Lägg upp salladen, krasse och bönorna på 4 tallrikar.
11.  Skär filéerna i tunna, sneda skivor och lägg dem bredvid salladen.
12.  Lägg en klick creme fraiche i mitten.

 

 

Kaninfilé med salladsgrönt
4 portioner