3 kaninfiléer (á ca 150 g)
salt, peppar
½ paket bacon (á 150g)
1 msk olja
1 fänkål (ca 250g)
1 morot
1-2 vitlöksklyftor
1 dl buljong eller vitt vin

 

1.    Krydda filéerna och linda baconskivorna runt om.
2.    Bryn dem i lite olja i en stekpanna.
3.    Ansa och strimla fänkål och morot och lägg i en ugnssäker form.
4.    Pressa över vitlöken.
5.    Lägg kaninfiléerna i formen.
6.    Häll över buljongen och ställ in den i 200 grader, mitt i ugnen, ca 20 minuter.
7.    Skär kaninfiléerna i centimetertjocka skivor.
8.    Servera med kokt pressad potatis, fänkål och skivade tomater.

 

 

Kaninfilé på fänkåls- och morotsbädd
2 - 3 portioner