1 urtagen och flådd kanin (1.1½kg)
2-3 msk margarin eller smör
1½ tsk salt
2-3 kryddmått grovmalen
svartpeppar
4-5 gula lökar
1 burk (400) tomater
½ tsk rosmarin eller salvia
½ tsk oregano eller timjan
(tomatpuré, Tabasco)
(2 msk vetemjöl+½ dl vatten)

 

1.    Skär kaninen i bitar.
2.    Bryn fettet i en stekgryta och bryn köttet runtom.
3.    krydda med salt och peppar.
4.    Tillsätt de skalade lökarna i klyftor och burktomaterna med spad.
5.    Efterstek under lock på svag värme tills köttet känns mört, 1-1½ timme. späd eventuellt med vatten under tiden. Tillsätt stötta örtkryddor mot slutet av kokningen.
6.    Smaka av noga, eventuellt med tomatpuré eller ett par droppar tabasco.
7.    Red ragun med vetemjöl ut rörd med vatten.
8.    Koka ytterligare 3-4 minuter.

 

 

Kaninragu
4 portioner