400 g tärnat kött av älg, hjort eller rådjur
1 msk olja
1 liten gul lök
4 cm riven ingefära
2 krm chiliflakes
2 ½ dl kokosmjölk
2 ½ dl grönsaksbuljong
2 tsk gurkmeja
1 msk hackad koriander
Salt och peppar

 

1.    Bryn köttet i en het kastrull med lite av oljan.
2.    Ta upp det när det är klart.
3.    Skala och finhacka löken, riv ingefäran.
4.    Fräs löken, chiliflaken och ingefäran i resten av oljan.
5.    Lägg tillbaka det brynta köttet.
6.    Slå på kokosmjölken och grönsaksbuljongen.
7.    Färga såsen med gurkmejan.
8.    Koka på svag värme utan lock tills köttet känns mört.
9.    Ta upp köttet.
10.  Mixa såsen och lägg tillbaka köttet.
11.  Skulle såsen bli för tunn red med maizena.
12.  Smaka av med salt och peppar.
13.  Strö på hackad koriander.

 

 

Kokosgryta (Älg)
4 portioner