Pajdeg
40 g smör
1 dl kesella
2-21/2 dl mjöl

Fyllning
2 små päron
200 g krabbkött
1-1 1/2 dl kesella
1-1 1/2 dl grädde
2 ägg
50-75 g riven ädelost

 

1.    Blanda ingredienserna till degen.
2.    Arbeta ihop till en slät deg.
3.    Låt den vila i kylen en stund.
4.    Tryck ut den i tartalettformar med löstagbar kant.
5.    Förbaka i 200 grader ca 10 minuter.
6.    Skala, dela och kärna ur pärona.
7.    Skär halvorna i tunna klyftor.
8.    Fördela dom i formarna.
9.    Lägg krabbköttet över.
10.  Vispa ihop resten av ingredienserna.
11.  Häll smeten över krabbköttet.
12.  Grädda i 200 grader tills fyllningen satt sig och fått färg.
13.  Låt vila några minuter innan kanterna lossas.
14.  Servera med sallad och rhode island sås.

 

 

Krabbtartalett med päron
4 portioner