200 g krabbkött finfördelat
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk färskriven parmesan
2 dl mjölk
2 msk vatten
1 äggula
60 g smält smör
1 äggvita

Currysås
2 schalottenlökar finhackade
2 tsk curry
2 tsk mjöl
1 dl grädde
2 msk ananasjuice
1/4 tsk spiskummin
2 tsk färsk hackad koriander
1 tsk gräddfil

 

1.    Blanda alla ingredienser utom äggvitan till våfflorna.
2.    Vispa äggvitan hårt.
3.    Vänd ner den.
4.    Smörfräs löken.
5.    Tillsätt curry och mjöl och blanda väl.
6.    Vispa i grädde och ananasjuice.
7.    Smaka av med spiskummin, koriander och gräddfil.
8.    Grädda våfflorna gyllenbruna.
9.    Dela dem i hjärtan och servera genast med sallad och sås.

 

 

Krabbvåfflor med currysås
4 portioner