Bottnar
250 g skalade kräftstjärtar
1 gul lök
1 grön paprika
matfett till stekning
1 vitlöksklyfta
1/2 burk krossade tomater
2 dl fiskbuljong av tärning
2 msk konjak
1 dl crème fraiche
1 knivsudd kajennpeppar
sak och peppar
hackad gräslök
4 smördegskrustader

Dressing

olja
vinäger
sak och peppar

Servering

Små salladsblad

 

1.    Skala och finhacka löken.
2.    Dela och kärna ur paprikan och skär halvorna i små tärningar.
3.    Fräs lök och paprika i matfett utan att det tar färg.
4.    Pressa i vitlök och slå på tomatkross, buljong och konjak.
5.    Låt röran puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat bort.
6.    Röran Ska vara ganska torr.
7.    Rör i crème fraiche.
8.    Smaka av med kajennpeppar, salt och peppar.
9.    Koka röran ett par minuter.
10.  Rör kräftsstjärtar och hetta upp.
11.  Rör samman en god dressing av olja och vinäger.
12.  Smaksätt med lite salt och peppar.
13.  Håll dressingen över salladsbladen och rör om.
14.  Fördela kräftstuvningen i värmda smördegskrustader.
15.  Strö över hackad gräslök.
16.  Lägg salladsblad runt krustaderna och servera genast.

 

 

Kräftstuvning i smördegsformar
4 portioner