Pajbotten
200g digestivekex
50 g hasselnötter
50 g smör
1 äggula

Fyllning
2 dl cremefraiche
2 tsk rivet limeskal
1 tsk pressad limesaft
ca 2 msk socker
2 dl grädde

Garnering
1/2-1 l jordgubbar
rivet limeskal

 

1.    Stöt kexen i mortel.
2.    Rosta hasselnötterna på olåt i 200 grader tills skalen spricker.
3.    Finhacka dem sedan.
4.    Smält smöret.
5.    ta kastrullen av plattan.
6.    Rör ner kex och nöt smulorna.
7.    Tillsätt äggulan.
8.    Tryck ut degen tunt i en låg paj form.
9.    Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
10.  Vispa grädden.
11.  Blanda cremefraiche,limeskal och socker.
12.  Vänd ner grädden.
13.  Smaka av.
14.  Bred ut fyllningen i det avsvanade pajskalet.
15.  Garnera rikligt med halverade jordgubbar och lime skal.

 

 

Krämig jordgubbspaj
6 - 8 portioner