600 g laxfilé
1 l fiskbuljong
3 dl vitt vin
3 dl grädde
2 st stjälkselleri
1 stor morot
1 liten fänkål
1 gul lök
salt, peppar
kajenpeppar

 

1.    Koka upp buljong och vin.
2.    Låt koka tills det återstår ca hälften.
3.    Häll i grädden och fortsätt att koka.
4.    Strimla grönsakerna.
5.    Lägg ner dem och koka sakta tills de är mjuka.
6.    Skär laxen i kuber.
7.    Lägg ner dem i soppan några minuter.
8.    Rör försiktigt så att laxen inte går sönder.
9.    Ta upp lax och grönsaker med en hålslev.
10.  Håll dem varma.
11.  Koka upp soppan och smaka av med kryddorna.
12.  Lägg tillbaka lax och grönsaker.
13.  Hetta upp soppan.
14.  Servera med ett gott bröd till.

 

 

Krämig laxsoppa med grönsaker
4 portioner