Vildfågelkött (rester) 300,0 gram
Lök 1,0 styck
Purjolök 1,0 styck
Stjälkselleri 1,0 stjälk
Svamp (färsk) 100,0 gram
Vispgrädde 1,0 dl
Ägg (gula) 2,0 styck
Vatten 1,0 liter
Kycklingfond (konc) 4,0 msk
eller buljongtärning 2,0 styck
Matfett till stekning
Salt & peppar

Tillbehör
Bröd (t.ex. baguette)
Ost (t.ex. mögelost)

 

1.    Finhacka svamp och grönsaker.
2.    Använd endast den vite delen av purjon i soppan.
3.    Skiva el. hacka den gröna delen för garnering.
4.    Fräs lök och svamp i kastrull på medelhög värme i ca 4 minuter.
5.    Tillsätt purjolök och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.
6.    Tillsätt vatten+fond.
7.    Sjud ca 20 minuter på lägsta värme.
8.    Strimla under tiden fågelköttet.
9.    Mixa soppan (med mixerstav el. i matberedare).
10.  Smaka av med salt och peppar.
11.  Tillsätt ägggulor och grädde före servering.
12.  Värm upp soppan och låt den sjuda på lägstavärme i några minuter.
13.  Häll upp och lägg i köttbitar.
14.  Garnera med purjolök.

 

 

Krämig viltfågelsoppa
4 portioner