12 vita sparrissar
1 bit rotselleri, tärnad
ca 5 dl vatten
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt, peppar
4 msk vispad grädde
färska örter

 

1.    Skala sparrissen och spara skalen.
2.    Koka den nätt och jämt mjuk.
3.    Skär av knopparna.
4.    Skär stjälkarna i mindre bitar.
5.    Koka bitarna, skalet och sellerin i samma vatten ca 20 minuter.
6.    Häll över hälften av spadet i en annan kastrull.
7.    Häll ner grädde och creme fraiche i sparriskoket.
8.    Koka ytterligare ca 10 minuter.
9.    Mixa till en slät pure.
10.  Sila bort det trådiga genom finsil.
11.  Koka upp soppan och späd ev med spadet.
12.  Smaka av med salt och peppar.
13.  Lägg sparrisknopparna i varma skålar.
14.  Slå soppan över.
15.  Garnera med grädden och örter.
16.  Servera med ett gott bröd.
17.  

 

 

Krämigsparrissoppa
4 portioner