3 äggulor
3 dl stösocker
5 dl vispgrädde
|
|
|
|
|
 |
 |
 |
 |
 |
|
|
|
1. Tag undan ca 1 dl av lingonen till garnering. 2. Varva resten av lingonen med 2 dl av sockret. 3. Låt stå i rumstemp ca 1 tim. 4. Vispa samman äggulor och reasten av sockret (1 dl) i en tjockbottnad kastrull. 5. Sjud blandningen under vispning på svag värme tills den tjocknat. 6. Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall. 7. Vispa grädden. 8. Rör ner lingonen med saft i äggkrämen. 9. Vänd ner grädden. 10. Häll blandningen i en form. 11. Täck med lock eller folie. 12. Låt den stå i frysen minst 4 tim. 13. Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på fat. 14. Garnera med lingonen. 15. Servera parfaiten med flarn.
|
|
 |
 |
 |
Lingonparfait 2
6 - 8 portioner