8 dl lingon
3 äggulor
3 dl stösocker
5 dl vispgrädde

 

1.    Tag undan ca 1 dl av lingonen till garnering.
2.    Varva resten av lingonen med 2 dl av sockret.
3.    Låt stå i rumstemp ca 1 tim.
4.    Vispa samman äggulor och reasten av sockret (1 dl) i en tjockbottnad kastrull.
5.    Sjud blandningen under vispning på svag värme tills den tjocknat.
6.    Ställ kastrullen i kallt vatten och vispa krämen kall.
7.    Vispa grädden.
8.    Rör ner lingonen med saft i äggkrämen.
9.    Vänd ner grädden.
10.  Häll blandningen i en form.
11.  Täck med lock eller folie.
12.  Låt den stå i frysen minst 4 tim.
13.  Doppa formen hastigt i hett vatten och stjälp upp parfaiten på fat.
14.  Garnera med lingonen.
15.  Servera parfaiten med flarn.

 

 

Lingonparfait 2
6 - 8 portioner